Razgovori koji vas inspirišu da uzmete svoj život u svoje ruke

Pokrenula sam podcast Razgovori s coachem sa željom da se u javnom diskursu promene narativi o coachevima i mentorima, da se osobe zainteresovane za coaching i mentorske sesije informišu na šta sve treba da obrate pažnju prilikom izbora coacha i/ili mentora i da se oni koji planiraju da postanu profesionalni coachevi i mentori informišu o etičkom pristupu koji im daje odličnu bazu za odgovoran i profesionalan rad s klijentima.

Razgovori s coachem približavaju razvojni način razmišljanja svima vama koji želite da dostignete pun potencijal svog života.

Gost drugog podcasta: Marija Švigir

Marija Švigir smatra da je jedna od najlepših stvari koju sebi možemo priuštiti život i rad u skladu sa ličnim vrednostima.

Pre 15 godina osnovala je Balance Consulting, HR agenciju, a poslednjih skoro 20 godina kreirala i implementirala programe za relevantne oblasti razvoja ljudskih potencijala i savremenog menadžmenta. Radila je kao HR menadžer, CSR direktor i imala privilegiju da svoje znanje podeli sa više od 15.000 osoba tokom više od 1.500 održanih treninga. Kroz dosadašnji rad postala mentor trenera, HR mentor za HR i leadership coach.

Link za podcast s Marijom

Pored članstva u nekoliko trening saveta i trenerskih timova, 2008. godine učestovala u uspostavljanju EMCC Serbia i promociji coaching kulture i filozofije u Srbiji. I sada, posle 15 godina Balance Consulting i dalje podržava razvoj coaching-a kroz partnerstvo na 7. regionalnoj coaching konferenciji.

Inspirisana da povede tim ka kreiranju održivo fleksibilne, pojedincu prilagođene organizacione kulture. To ujedno predstavlja i njenu misiju. Da tesitra i pokaže kako je moguće kreirati radno okruženje koje uvažava svakog pojedinca, otključava njihove potencijale i posledično, unapređuje njihove performanse.

Traganje za ličnim balansom za nju predstavlja viziju i životni put. Smatra da nam put ka balansu otvara mogućnosti ka ličnoj slobodi i hrabrosti.

Gost prvog podcasta: Petar Mandić

Petar vodi Mentoring Plus, koji ima za cilj što većem broju pojedinaca i organizacija omogućiti pristup najboljim znanjima i praksama iz oblasti mentorstva i coachinga i predavač je u školi Coaching PLUS.

U svom radu posebno se specijalizovao za oblast mentorstva i coachinga, gde radi kao trener mentorskih veština, mentor/coach, program menadžer za mentorske programe u organizacijama i team coach.

Link za podcast s Petrom

Međunarodno je akreditovani EMCC program menadžer za mentorske i coaching programe. Ima iskustvo rada s timovima i menadžerima svih nivoa i iz različitih industrija. Član je Evropskog saveta za mentorstvo i coaching (EMCC).

Veruje u sposobnost ljudi na promenu i mogućnost učenja tokom celog života, a nadahnuće su mu osobe koje autentično koriste vlastite talente i žive svoju svrhu.

Profesionalno se stalno usavršava i donosi nam nova znanja i dobre svetske prakse u mentorstvu i coachingu.

 

Video razgovore možete pogledati OVDE